Waar kan je ideeën opdoen voor je tuin?

De tuin is op het moment erg populair. Steeds meer mensen geven geld uit aan de tuin en zien de tuin als een verlengstuk van hun huis. Er zijn momenteel heel veel bronnen waar je leuke ideeën op kan doen voor je tuin. Op internet bijvoorbeeld staan duizenden afbeeldingen van tuinen die je kan bekijken. Ook zijn er diverse televisieprogramma’s die aandacht besteden aan de inrichting en verzorging van je tuin. Natuurlijk kan je voor leuke ideeën inspiratie opdoen door eens naar een aantal voorbeeldtuinen te gaan kijken.

Voorbeeldtuinen bezoeken
Voorbeeldtuinen zijn overal te vinden. Sommige tuincentra hebben op een deel van het terrein enkele, vaak kleine voorbeeldtuinen aangelegd om te bekijken. Op internet vind je veel voorbeeldtuinen en in de buurt van waar je woont zijn ook vast wel voorbeeldtuinen die je kan bezoeken. Dus ben je van plan om je tuin helemaal om te gooien of je hebt nog helemaal geen knappe tuin, breng dan een bezoekje aan enkele voorbeeldtuinen om inspiratie op te doen. Ook als je niet echt van tuinieren houdt, is het aan te raden om eens een paar voorbeeldtuinen te bezoeken. Er zijn ook vast voorbeeldtuinen die onderhoudsvriendelijk aangelegd zijn of zelfs helemaal geen onderhoud nodig hebben.

Televisieprogramma’s kijken
Doordat de tuin een steeds populairdere plek wordt voor de mensen, groeit ook het aantal televisieprogramma’s waarin aandacht besteed wordt aan de tuin. Rob Verlinden is tot nu toe wel de meest bekende tuinman van de televisie. In zijn programma Robs Grote Tuinverbouwing weet hij van elke tuin iets prachtigs te maken. Ook het programma Eigen Huis en Tuin is al jaren te zien op televisie. Zoals al eerder gezegd, groeit het aantal tuinprogramma’s op de televisie aanzienlijk.

Internet raadplegen
Het internet, niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, biedt natuurlijk ook meer dan genoeg informatie over tuinen. Het is onmogelijk om alle sites met informatie over tuinen en alle afbeeldingen van tuinen op internet te bekijken. Je kan er echt alles vinden, van een tuinontwerp tot tuinmeubilair, van beplanting tot bestrating en van buitenkeukens tot overkappingen. Er zijn zelfs web televisieprogramma’s. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat op internet.


 

Bart